Общи условия
Моля, запознайте се с общите условия
  1. Записването за обучение по спорт започва от 7.00 часа на 3. октомври и продължава до попълване на местата в групите по съответния спорт.
  2. Моля, проверете във Вашия факултет, какви са изискванията за учебната дисциплина Спорт и уведомете преподавателя си по вида спорт.
  3. Записването за вида спорт става само в началото на учебната година. Ако по някакви причини не искате или не можете да спортувате, моля пишете ни на имейла, обадете се на преподавателя по спорт или елате в кабинета на Департамента, стая 120. Не се допуска смяна на спорта между семестрите.
  4. Учебната дисциплина Кинезитерапия, не е специалност, която да изучавате, а възможност да спортувате или да се лекувате със средствата на кинезитерапията, физиотерапията и физическите упражнения. Освободени от спорт няма, така че тези които имат здравословен проблем, след консултация с кинезитерапевта, се насочват към вида спорт - йога, плуване или физиотерапия.
  5. В спортовете Джудо и бойни спортове студентите имат възможност да участват два-три пъти седмично, независимо от изискванията на Вашия факултет.
  6. При три последователни отсъствия от часовете по спорт, най-вече в началото на учебната година, студентът се отписва автоматично.
  7. Студентите, които трябва да посещават два пъти седмично заниманията по спорт, според изискванията на факултета им, е необходимо предварително да уточнят посещенията си с преподавателя по съответния вид спорт.
  8. Студентите, които активно са спортували, участвали в състезания и желаят да се включат в представителните отбори на СУ, трябва да се свържат с преподавателите по вида спорт и да се запишат в представителения отбор на съответния вид спорт.
  9. ВАЖНО!!! Заниманията по спортната дисциплина Лека атлетика и кондиционна подготовка през зимния семестър ще се провеждат на базата на Бонсист в Студентски град.